מה זה פליאו בשבילי?
- רעות לביא יששכר דיאטנית קלינית
- 13 ביולי 2021
- זמן קריאה 2 דקות

בדר"כ, כשאני מספרת לאנשים שאני דיאטנית פליאוליטית התגובה הראשונית שלהם נעה בין פליאה ותהיה "מה זה פליאו?" לבין רתיעה והכרזה ש"אני לא יכול/ה לאכול כל כך הרבה בשר, זה לא בשבילי!!"
אז נכון, האסוציאציה הראשונה לרוב האנשים ששמעו על פליאו זה שפליאו=בשר, אבל אם נשים לרגע את כמויות הבשר התיאורתיות הללו בצד נוכל לראות שהעקרונות שעומדים מאחורי פליאו הם כאלו שתרצו לאמץ בין אם אתם צמחונים, טבעונים או אוכלי כל.
אז אילו עקרונות עומדים מאחורי פליאו?
העקרון הראשון הוא ללא מזון מעובד, מה זה מזון מעובד? זה אוכל שמגיע באריזה שכתובים עליה כל מיני מילים ואותיות או מספרים שלא אומרים לרוב האנשים יותר מידי. דרך נוספת להגדיר מזון מעובד- מוצר שלא ניתן לראות את הצורה הגולמית של מרכיביו כפי שמופיעה בטבע, כאן יש מספר יוצאים מן הכלל, ישנם מספר מזונות בתזונת הפליאו שהם לא לגמרי העתק מדויק של מקורם בטבע אך היתרונות התזונתיים שהם אוצרים בתוכם מכפים על הפער.
העקרון השני הוא לאכול, התפיסה הרווחת בקרב אנשים שרוצים לרדת במשקל היא שכדי לרדת במשקל צריך לעשות דיאטה- מה זה אומר דיאטה? צמצום! פשוט נאכל פחות קלוריות ואולי אפילו נדלג על ארוחה פה ושם, נסתום את הרעב עם עוד כוס קפה- העיקר שנרד במשקל! הבעיה עם הגישה הזאת שהיא פשוט לא עובדת, כשלא אוכלים מספיק נהיים רעבים ויותר חשוב מכך, כשאנחנו לא אוכלים אנחנו לא מספקים לגוף שלנו מה שהוא צריך- הוא מורעב והתוצאה הישירה להרעבה היא תחושת רעב תמידית, חוסר שקט, עייפות, חוסר חיוניות ונשנוש בלתי פוסק, בעצם מתקבלת התוצאה ההפוכה ממה שרצינו. כשמאמצים אורח חיים פליאוליתי נותנים לגוף מה שהוא צריך ולא יותר וזה מה שמאפשר להגיע לתוצאות טובות.
העקרון השלישי הוא אורח חיים, פליאו זה לא דיאטה, זה אומר שמי שבוחר לאמץ את השיטה לומד לחיות מחדש- זה אומר שאוכלים כשרעבים ולא כשהגיעה שעת האוכל, הקשבה לגוף שלנו זה פליאו! מה עוד הגוף שלנו צריך בנוסף לאוכל? מנוחה ופעילות גופנית!! הרעיון הוא לאהוב את הגוף שלנו ואת עצמנו מספיק כדי לספק לו את כל מה שהוא צריך.
לסיכום, אוכל איכותי והקשבה לגוף. תקראו לזה באיזה שם שמתאים לכם ☺
Comments